Beijingul acuză Washingtonul că vrea să elimine Huawei ''prin orice mijloace'', după o atenționare a SUA în Brazilia

Beijingul acuză Washingtonul că vrea să elimine Huawei ''prin orice mijloace'', după o atenționare a SUA în Brazilia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2020

China a acuzat joi Statele Unite că vor să elimine Huawei ''prin toate mijloacele'', după o atenționare a Washingtonului către Brazilia, dacă aceasta i-ar permite gigantului chinez de telecomunicații să introducă pe teritoriul său tehnologia 5G, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Huawei este considerat un lider mondial în privința 5G, o nouă normă de tehnologii mobile menite a revoluționa internetul și a căror implementare ar urma să se accelereze, scrie Agerpres.

Huawei a vândut pentru prima oară mai multe smartphone-uri decât Samsung la nivel de trimestru CITEȘTE ȘI Huawei a vândut pentru prima oară mai multe smartphone-uri decât Samsung la nivel de trimestru

Suspectând compania de înțelegere secretă cu Beijingul și invocând riscuri în privința securității cibernetice, administrația americană a președintelui Donald Trump și-a intensificat în ultimele luni presiunile asupra aliaților săi pentru ca ei să interzică echipamentele Huawei.

Într-un interviu apărut miercuri în cotidianul brazilian O Globo, ambasadorul SUA în Brazilia, Todd Chapman, a amenințat această țară cu "consecințe" dacă va permite grupului chinez să-și introducă tehnologia 5G.

"Statele Unite sunt extrem de atașate de echitate și reciprocitate", a declarat în fața presei un purtător de cuvânt al diplomației chineze, Wang Wenbin.

"Însă, în realitate, atunci când companiile din alte țări devin dominante, clasa politică americană inventează scuze și folosește puterea statului pentru a le elimina prin toate mijloacele", a afirmat el.

Brazilia urma să-și lanseze în acest an licitația pentru 5G pe imensa piață a sa de 212 milioane de locuitori, însă planul a fost amânat pentru 2021 din cauza crizei coronavirusului.

"Consecințele" ar putea fi de ordin economic, a precizat ambasadorul american pentru cotidianul O Globo.

Marea Britanie și-a anunțat la mijlocul lunii iulie decizia de a nu folosi în rețeaua sa 5G vreun echipament produs de Huawei, invocând un risc pentru securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
beijing
sua