Bigstep inaugurează primul centru de date din România pentru proiectele "big data", investiție de 1 milion de euro

Bigstep inaugurează primul centru de date din România pentru proiectele "big data", investiție de 1 milion de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 sep 2017

Furnizorul global de servicii de cloud Bigstep a investit 1 milion de euro într-un centru de date în România, primul centru dedicat proiectelor de "big data" deschis la nivel local. 

Noul centru de date va permite companiei să își extindă prezența în Europa de Est, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe piețele din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii.

“La nivel internațional, observăm tot mai des modele de business data-driven, iar România se aliniază acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de ‘digital transformation’ pun presiune ca infrastructura să se transforme la fel de repede. Companii care în mod tradițional aveau totul in-house, în data-centere proprii, au acum politici ‘cloud first”, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering la Bigstep.

Bigstep a fost înființată acum aproximativ 5 ani la Londra, fiind fondată de Lucas Roh și românii Alex Bordei, Flaviu Rădulescu și Ioana Hreninciuc.

Printre clienții Bigstep în România se numără eMag, Carrefour, BRD, Bitdefender și Danone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

 

viewscnt
Afla mai multe despre
date
centru date
data center
bigstep
big data
infrastructura
companii