Bigstep inaugurează primul centru de date din România pentru proiectele "big data", investiție de 1 milion de euro

Bigstep inaugurează primul centru de date din România pentru proiectele "big data", investiție de 1 milion de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 sep 2017

Furnizorul global de servicii de cloud Bigstep a investit 1 milion de euro într-un centru de date în România, primul centru dedicat proiectelor de "big data" deschis la nivel local. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul centru de date va permite companiei să își extindă prezența în Europa de Est, după ce în ultimii cinci ani a activat cu precădere pe piețele din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii.

“La nivel internațional, observăm tot mai des modele de business data-driven, iar România se aliniază acestui trend. Produsele noi, automatizarea, proiectele de ‘digital transformation’ pun presiune ca infrastructura să se transforme la fel de repede. Companii care în mod tradițional aveau totul in-house, în data-centere proprii, au acum politici ‘cloud first”, a declarat Alex Bordei, Director of Engineering la Bigstep.

Bigstep a fost înființată acum aproximativ 5 ani la Londra, fiind fondată de Lucas Roh și românii Alex Bordei, Flaviu Rădulescu și Ioana Hreninciuc.

Printre clienții Bigstep în România se numără eMag, Carrefour, BRD, Bitdefender și Danone.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
date
centru date
data center
bigstep
big data
infrastructura
companii