BlackBerry ar putea renunța la producția de dispozitive dacă divizia nu devine profitabilă până în septembrie

BlackBerry ar putea renunța la producția de dispozitive dacă divizia nu devine profitabilă până în septembrie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 apr 2016

BlackBerry analizează posibilitatea de a se transforma într-o companie destinată exclusiv dezvoltării de software, dacă profitabilitatea pe segmentul dispozitivelor nu se îmbunătățește până în luna septembrie, a afirmat CEO-ul companiei, John Chen, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Dacă, până în septembrie, nu reușesc să găsesc o cale de a ajunge acolo (de a face divizia de hardware profitabilă), atunci va trebui să mă gândesc serios să devenim o companie concentrată exclusiv pe software¸ a spus Chen.

Afirmațiile vin în contextul în care, în seprembrie 2015, Chen a declarat că are nevoie de un an pentru a aduce divizia de dispozitive pe profit și a accelera vânzarea de telefoane inteligente.

BlackBerry a înregistrat o pierdere netă de 238 de milioane de dolari în ultimul trimestru al anului fiscal 2015/2016 (perioada decembrie-februarie), față de un profit de 28 de milioane de dolari în perioada similară a anului anterior, potrivit datelor publicate astăzi de companie.

Deși rezultatele pe segmente nu au fost publicate, pierderea a fost generată, potrivit reprezntanților companieim de restructurări și achiziții. Totodată, vânzările de dispozitive au fost dezamăgitoare. BlackBerry a vândut în ultimul trimestru al anului 600.000 de telefoane inteligente, sub așteptările analiștilor. Pe de de altă parte, veniturile din servicii și software s-au dublat, la 153 de milioane de dolari.

Veniturile totale au însumat 464 milioane de dolari, în scădere cu aproape 30% față de perioada similară a anului trecut și sub așteptările analiștilor contactați de Reuters, care anticipau venituri de aproape 600 de milioane de dolari. Reprezentanții BlackBerry au declarat anterior că anticipează venituri egale sau ușor mai mari decât cele din trimestrul al treilea, de 548 milioane de dolari.

În noiembrie anul trecut, compania a lansat primul telefon BlackBerry cu Android, Priv, dar acesta nu se buucură de un succes major. Deși CEO-ul companiei, Jonh Chen, a declarat că BlackBerry nu va renunța deocamdată la propriul sistem de operare în favoarea Android, modelele viitoare de telefoane BlackBerry vor folosi sistemul de operare dezvoltat de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
smartphone
telefoane
chen
profit
priv
software