Windows 10 va oferi notificări în stilul iOS

Windows 10 va oferi notificări în stilul iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2016

În curând, utilizatorii de Windows 10 vor primi notificări legate de activitățile aplicațiilor pe care le folosesc sub forma cifrelor plasate deasupra pictogramelor, formă adoptată prima oară de Apple în sistemul propriu de operare de pe iPhone și iPad, iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua facilitate a trecut neobservată în cadrul conferinței Build, organizată de Microsoft în cursul săptămânii trecute, fiind adusă în atenție pe Twitter de Jen Gentleman, dezvoltator Microsoft.

Ca și facilitatea similară din iOS, notificările vor fi afișate sub forma unor cifre plasate pe pictogramele aplicațiilor. De exemplu, dacă în cauză sunt două comentarii noi pe Facebook, va fi afișată cifra doi.

De notat că acest sistem de notificări va fi valabil numai pentru aplicațiile universale. Microsoft va crea, astfel, un sistem de notificări omogen, care va arăta și va funcționa la fel pe toate dispozitivele cu Windows, indiferent că vorbim de PC-uri, tablete sau smartphone-uri.

Reprezentanții Microsoft nu au spus și când vor integra noua facilitatea în Windows 10, dar este foarte posibil ca aceasta să-și facă apariția în vară, când va fi lansat Windows 10 Anniversary Update.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
notificari