Bloomberg: Șefii YouTube au ignorat cu bună știință conținutul toxic

Bloomberg: Șefii YouTube au ignorat cu bună știință conținutul toxic
scris 3 apr 2019

Executivii YouTube ar fi fost conștienți de problema clipurilor care răspândesc informații false și îndeamnă la ură, însă au preferat să nu facă nimic pentru a nu scădea engagement-ul.

Conform mai multor foști angajați YouTube, citați de Bloomberg, șefii companiei ar fi fost avertizați în mod repetat cu privire la conținutul toxic încă aceștia l-au ignorat și au încurajat angajații să facă același lucru.

Executivii companiei s-ar fi temut că dacă descurajează acest tip de conținut va scădea nivelul engagement-ului, care, la rândul lui, putea afecta veniturile din reclame ale companiei.

Avertismentele ar fi venit chiar din partea propriilor angajați, îngrijorați de numărul foarte mare clipuri care includ informații “incendiare” și știri false, dar și de propagarea nestingherită a mesajelor care îndeamnă la ură.

Samsung anunță când lansează Galaxy S10 5G CITEȘTE ȘI Samsung anunță când lansează Galaxy S10 5G

În fapt, cinci angajați seniori și-ar fi dat demisia în ultimii ani din cauza ignorării intenționate a acestui tip nociv de conținut video, conform informațiilor obținute de Bloomberg sub protecția anonimatului.

Un purtător de cuvânt al YouTube a contrazis parte a informațiilor, arătând că platforma de video a făcut eforturi mari în ultimii doi ani pentru eliminarea conținutului toxic.

Însă, problema indicată de foștii angajați datează dinainte de ultimii doi ani. YouTube s-a văzut nevoită să ia măsuri abia după ce publisherii au început să-și întrerupă campaniile ca urmare a faptului că acestea rulau alături de clipuri care le afectau brandul.

Chiar și în prezent, conform unei investigații făcute de Motherboard, YouTube găzduiește numeroase clipuri care fac propagandă neo-nazistă.

Alphabet nu face publice veniturile obținute de YouTube, însă o estimare neoficială arată că acestea se ridică la peste 16 miliarde de dolari pe an.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
youtube
google
video