Vodafone scumpește abonamentele cu până la 1 euro

Vodafone scumpește abonamentele cu până la 1 euro

Vodafone România va majora prețul abonamentelor cu până la 1 euro, începând cu 6 mai, clienții care nu acceptă scumpirea având opțiunea de a denunța unilateral contractul.

Scumpirea este argumentată "în contextul creșterii majorității costurilor legate de operațiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicații".

Niro pune brandul Swissôtel pe hotelul său de cinci stele dezvoltat în cea mai fierbinte zonă imobiliară a Bucureștiului. Nicolae Dumitru se extinde în acest sector CITEȘTE ȘI Niro pune brandul Swissôtel pe hotelul său de cinci stele dezvoltat în cea mai fierbinte zonă imobiliară a Bucureștiului. Nicolae Dumitru se extinde în acest sector

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Vodafone au transmis: "Ajustarea de preț are o valoare de sub 1 euro (TVA inclus) pentru utilizatorii de abonamente, în funcție de tipul acestora. Această comunicare privind ajustarea prețurilor nu este adresată utilizatorilor de cartele preplătie și nici clienților persoane juridice.

Ajustarea prețurilor vine ca urmare a creșterii majorității costurilor asociate operațiunilor de furnizare a serviciilor de comunicații".

Și Telekom România a anunțat anterior că majorează prețurile abonamentelor fix și mobil, pentru clienții rezidențiali și de business, începând cu 15 aprilie, argumentând că decizie este generată de creșterea costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații.

FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat

În ianuarie, și RCS&RDS a anunțat că majorează tarifele lunare la anumite servicii Digi, începând cu luna martie, argumentându-și decizia și prin necesitatea de a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, clienții care nu acceptă noile tarife având dreptul de a renunța la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Anterior, Digi Communications criticase Ordonanța de Urgență 114/2018 privind o serie de măsuri fiscale adoptată la finele anului trecut de Guvern, arătând că aceasta este nefavorabilă dezvoltării sectorului de comunicații electronice și de energie din România, în condițiile în care crește semnificativ, fără o consultare corespunzătoare și fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operațiunilor din aceste sectoare, restricționând astfel investițiile și afectând clienții.

La finele anului trecut, înainte ca documentul să fie avizat de Guvern, marii jucători telecom s-au unit, în premieră, și au criticat Guvernul pentru aceste măsuri, arătând că sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, care vor fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV.

Recent, cum a anunțat Profit.ro, Orange, Telekom și Vodafone au atenționat autoritățile că dacă nu schimbă OU 114, vor merge la Curtea Constituțională

Tot Profit.ro a anunțat în exclusivitate că la nivelul Guvernului a fost pregătită o modificare pentru operatorii telecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
tarife abonamente