Blue Origin va lansa sateliți pentru servicii de internet rapid la nivel global, în urma unui acord cu Telesat

Blue Origin va lansa sateliți pentru servicii de internet rapid la nivel global, în urma unui acord cu Telesat
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2019

Blue Origin, compania spațială a miliardarului Jeff Bezos, a semnat un acord cu compania canadiană Telesat care prevede lansarea unei părți a unei constelații de sateliți care va asigura servicii de internet rapid pentru guverne și companii din întreaga lume, au anunțat joi cele două companii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul aduce un client important pentru strategia Blue Origin de a obține o cotă cât mai mare pe piața serviciilor de lansare a sateliților, cu ajutorul rachetei de mare capacitate New Glenn, planificată să intre în exploatare în 2021, scrie News.ro.

Telesat, susținută de compania Loral Space & Communications, a anunțat în octombrie că a efectuat primul test în direct de furnizare de internet broadband prin intermediul unui satelit aflat pe orbita joasă a Pământului. Compania intenționează ca în 2022 să ofere servicii broadband cu ajutorul unei constelații de aproape 300 de sateliți.

Termen avansat: când poate lansa Apple serviciul de streaming video CITEȘTE ȘI Termen avansat: când poate lansa Apple serviciul de streaming video

Blue Origin va plasa pe orbită un număr care nu a fost dezvăluit de sateliți din această constelație, printr-o serie de lansări, au arătat companiile.

”Rețeaua Telesat va accelera dezvoltarea serviciilor de internet 5G, va realiza conexiuni cu serviciile prin fibră în zonele rurale și comunitățile izolate și va stabili noi nivele de performanță pentru conectivitatea comercială și guvernamentală”, potrivit unui comunicat al companiei.

Telesat se află între o serie de companii concurente care intenționează să lanseze constelații de sateliți pentru furnizarea de internet din spațiu. Între aceste companii se mai află OneWeb, din McLean, Virginia, care se pregătește să efectueze prima lansare în februarie, și proiectul SpaceX Starlink al lui Elon Musk, care plănuiește la rândul său o lansare în acest an.

Piața globală de servicii broadband și de televiziune prin sateliți valorează 127,7 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Industriei de Sateliți, cu mult peste piața serviciilor de lansare a sateliților, de 5,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue origin
telesat