Brașovenii de la Visual Fan, comercianții Allview, fac primul pas spre bursă

Brașovenii de la Visual Fan, comercianții Allview, fac primul pas spre bursă

Lucian Peticilă, fondator și director general al Allview

scris 26 apr 2021

Visual Fan din Brașov, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, face primul pas spre listarea la Bursa de Valori București (BVB) și se transformă în societate pe acțiuni (SA), potrivit datelor Profit.ro. În paralel, compania și-a majorat capitalul social cu 45.000 lei, la 100.000 lei, prin aport în numerar al asociaților.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat listarea Visual Fan la mijlocul lunii martie 2021, acționarul principal al companiei, Lucian Peticilă, cu o cotă de 92%, declarând că operațiunea ar putea să devină realitate până la finele acestui an.

Banii atrași de la viitorii investitori vor fi utilizați pentru dezvoltarea de noi produse și linii de business.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Ceilalți acționari sunt Manuela Peticilă - 5% și Camelia Stefania Cotună - 3%.

Anul trecut, Visual Fan SRL a înregistrat o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei.

Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Brandul  Allview este prezent pe piață din 2004, operând și pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
allview
bursa
visual fan
societate pe actiuni