Browser-ul Chrome va avea un mod care va folosi doar conexiuni HTTPS

Browser-ul Chrome va avea un mod care va folosi doar conexiuni HTTPS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2021

Google lucrează la un nou mod de funcționare pentru browser-ul său, în care conexiunile HTTP vor fi actualizate automat la HTTPS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În versiunea experimentală a browser-ului Chrome, numită Canary, s-a început lucrul la HTTPS-Only Mode, o facilitate care folosește protocolul HTTPS și pentru site-urile care încă nu au renunțat la HTTP.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

HTTPS-Only Mode nu va funcționa automat în Chrome, cum este cazul în Firefox sau Edge, ci va fi o opțiune pe care utilizatorul o va putea activa sau dezactiva după cum consideră de cuviință.

Chiar dacă încă este o opțiune experimentală, utilizatorii o pot activa și testa de la chrome://flags/#https-only-mode-setting. După activare, noua opțiune va putea fi găsită în pagina de configurare a browser-ului sub titulatura “Always use secure connections”.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Cu această opțiune activată, toate site-urile, indiferent că au HTTP sau HTTPS, vor fi încărcate în Chrome pe baza protocolului securizat.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Chrome va lansa cu mare întârziere această opțiune, față de Mozilla și Microsoft, care au deja o astfel de facilitate de ceva vreme. Google ar fi trebuit să se miște mai repede pentru securizarea conexiunilor, ținând cont că browser-ul Chrome este mult mai popular și de el depinde securitatea unui număr mult mai mare de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
https