Capitalizarea bursieră a Apple a scăzut cu 55 de miliarde de dolari după reducerea estimărilor de vânzări

Capitalizarea bursieră a Apple a scăzut cu 55 de miliarde de dolari după reducerea estimărilor de vânzări
scris 3 ian 2019

Acțiunile Apple au scăzut cu circa 8% după ce compania și-a redus estimările referitoare la vânzările din perioada sărbătorilor, mai ales din cauza vânzărilor mai slabe de iPhone-uri anticipate pe piața din China, impactul anunțului asupra capitalizării bursiere a companiei fiind de 55 de miliarde de dolari, relatează CNN Business.

Acțiunile au fost suspendate de la tranzacționare miercuri, înainte de anunț, iar ulterior au scăzut cu aproape 8%, influențând negativ bursele. Titlurile și-au revenit ulterior, fiind în stagnare. În ultimele trei luni, acțiunile Apple au scăzut cu 31,1%, în timp ce indicele S&P 500 a scăzut cu 14,3%, scrie News.ro.

Problemele Apple în China, o piață uriașă pentru producătorul iPhone, unde obține circa 15% din veniturile sale globale, sunt provocate de războiul comercial dintre SUA și China, dar și de alți factori, cum ar fi faptul că Apple oferă baterii de schimb pentru iPhone-urile mai ieftine, potrivit unei scrisori adresate de directorul general Tim Cook investitorilor.

FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru Messenger CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru Messenger

După decenii de expansiune, ritmul de dezvoltare al economiei chineze încetinește, iar pentru 2018 avansul ar urma să fie cel mai slab din 1990. Perspectiva din 2019 pare și mai proastă. A doua mare economie din lume, China resimte efectele înrăutățirii perspectivelor comerțului, iar guvernul încearcă să țină sub control riscurile creditării, după creșterea rapidă a îndatorării.

”Deși am anticipat unele probleme pe piețele majore, nu am prevăzut magnitudinea încetinirii, mai ales în China extinsă”, a scris Cook în scrisoare. Acesta a atribuit problemele parțial tensiunilor comerciale cu China.

Apple anticipează pentru ultimele trei luni din 2019 venituri de circa 84 de miliarde de dolari, în scădere de la intervalul prognozat anterior, de 89-93 miliarde de dolari.

Iphone-urile au fost principala sursă de venituri pentru Apple timp de ani de zile, reprezentând aproape 60% din vânzările totale ale Apple în cele trei luni încheiate în septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
capitalizare