Casa Albă: Vânzările către Huawei vor include doar bunuri disponibile pe scară largă la nivel mondial

Casa Albă: Vânzările către Huawei vor include doar bunuri disponibile pe scară largă la nivel mondial
scris 1 iul 2019

Decizia președintelui Donald Trump de a permite vânzări de bunuri americane către grupul chinez va fi aplicată numai produselor disponibile pe scară largă la nivel mondial, nu și celor mai sensibile echipamente, a declarat președintele Consiliului Economic Național de la Casa Albă, Larry Kudlow, transmite Reuters.

”Tot ce se va întâmpla este că Departamentul pentru Comerț va acorda unele licențe suplimentare” pentru componente disponibile la nivel general de care compania are nevoie, a afirmat Kudlow la postul Fox News.

În special producătorii americani de microcipuri ”vând produse care sunt disponibile în alte țări...aceasta nu este o amnistie generală...problemele de securitate națională rând de o importanță majoră”, a spus consilierul, potrivit News.ro.

Apple va fabrica în China computerele Mac Pro CITEȘTE ȘI Apple va fabrica în China computerele Mac Pro

Ridicarea parțială a restricțiilor impuse Huawei a fost un element major al acordului convenit în weekend de președintele Trump și președintele chinez Xi Jinping pentru reluarea negocierilor comerciale dintre cele două țări.

Decizia a fost criticată de senatori americani îngrijorați că Huawei are legături apropiate cu agențiile chineze de spionaj care s-ar putea folosi de distribuirea globală a tehnologiei companiei.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații și al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, neagă că produsele sale reprezintă un risc de securitate și a încercat să conteste embargoul american în justiție.

Kudlow a spus îngrijorările referitoare la Huawei vor face subiectul unor noi discuții.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
casa alba