Japonia reia vânătoarea balenelor în scop comercial

Japonia reia vânătoarea balenelor în scop comercial
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Japonia va relansa oficial, vânătoarea balenelor în scop comercial, la peste trei decenii după ce pusese capăt acestei practici, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vasele nipone se pregătesc pentru reluarea pescuitului comercial de balene. Cinci astfel de vase erau pregătite deja, duminică, să părăsească portul Kushiro, de pe insula Hokkaido, scrie News.ro.

Pepsi va testa o nouă vânzare, una dintre cele mai importante strategii în domeniu CITEȘTE ȘI Pepsi va testa o nouă vânzare, una dintre cele mai importante strategii în domeniu

Vânătoarea de balene în scopuri comerciale va fi limitată însă la apele teritoriale și zona economică exclusivă.

Japonezii nu au renunțat total în ultimele decenii la vânătoarea de balene, însă o practicau în Pacificul de Nord și în Antarctica spunând că este pescuit în scopul cercetării științifice.

În sezonul trecut, pescarii japonezi au ucis aproape 600 de balene - cu titlul de expediții științifice - atât în Antarctica, cât și la Pacific. În pofida acestui motiv oficial, carnea acestui animal ajunge pe tarabele vânzătorilor de pește, deși majoritatea japonezilor spun azi că nu o mănâncă sau că o mănâncă rar.

Japonia anunțase din decembrie 2018 că în iulie va relua vânătoarea comercială a balenelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
balene