Cel mai important rival chinez al Huawei se extinde și în România. Smartphone-urile Oppo vor ajunge în România prin Vodafone

Cel mai important rival chinez al Huawei se extinde și în România. Smartphone-urile Oppo vor ajunge în România prin Vodafone
scris 18 mai 2020

Vodafone și BBK Electronics au semnat un parteneriat în urma căruia smartphone-urile Oppo vor fi aduse de operator în mai multe piețe europene, printre care și România.

În vreme ce Huawei va fi privat mai nou de colaborările cu orice companie din lume care licențiază tehnologii dezvoltate în Statele Unite, cel mai important rival chinez se extinde, făcându-și din ce în ce mai mult loc pe piața europeană.

BBK Electronics, compania care deține brandurile  Realme, Oppo, Vivo și OnePlus, a pus la punct un parteneriat cu Vodafone în urma căruia oferta operatorului britanic va include și telefoanele Oppo.

Facebook a cumpărat Giphy pentru 400 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Facebook a cumpărat Giphy pentru 400 de milioane de dolari

Începând cu această lună, în urma noului parteneriat, dispozitivele Oppo se vor regăsi în oferta Vodafone din șapte țări: Marea Britanie, Germania, Spania, Portugalia, Olanda, România și Turcia.

Oppo, care este al doilea cel mai important producător de smartphone-uri din China după Huawei, a devenit din ce în ce mai vizibil în Europa, de la mijlocul lui 2018, când s-a lansat oficial aici.

Producătorul chinez a fost unul din primii care au lansat smartphone-uri cu 5G în Europa. Conform Canalys, Oppo ocupă locul 5 în Europa, cu o cotă de piață de 2%.

În ciuda faptului că Huawei și alți producători chinezi au probleme din cauza embargoului impus de Statele Unite, oficialii Oppo sunt optimiști cu privire la viitorul companiei și cred că brandul folosit este scutit de conotațiile negative ce înconjoară firmele chineze la nivel global

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
vodafone
smartphone