Cel mai nou senzor foto Samsung are cei mai mici pixeli din lume

Cel mai nou senzor foto Samsung are cei mai mici pixeli din lume
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2021

Samsung lucrează la un nou senzor foto pentru smartphone-uri, care se remarcă, în primul rând, prin dimensiunea redusă a pixelilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ISOCELL JN1 este numele celui mai nou senzor foto pe care producătorul coreean îl dezvoltă pentru smartphone-uri. Acesta are un format de 1/2,76 inch, ceea înseamnă că un pixel ajunge să măsoare numai 0.64μm. Rezoluția senzorului este de 50MP.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În fotografie, calitatea imaginii este direct proporțională cu dimensiunea senzorului și a pixelilor - cu cât aceștia sunt mai mari, cu atât calitatea fotografiilor va fi mai bună. Cu toate astea, Samsung lucrează la senzorul cu cei mai mici pixeli din lume.

Producătorul coreean spune că este vorba de versatilitate. Noul senzor va putea fi montat atât pe camerele tele, cât și pe cele ultrawide, ceea ce simplifică sarcina producătorilor de smartphone-uri.

Pentru a rezolva problema calității, Samsung va folosi o tehnologie care combină doi pixeli într-unul singur. Astfel, senzorul va captura imagini la o rezoluție reală de 12,5MP, cu pixeli de 1.28μm.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Samsung pretinde că, datorită versiunii 2.0 a tehnologiei pe care o numește ISOCELL, la senzor va ajunge cu 16% mai multă lumină, ceea ce va influența pozitiv calitatea imaginilor.

Noul senzor foto se află deja în procesul de producție în masă, fiind vorba de câteva luni, cel mai probabil, până când acesta va fi inclus pe smartphone-urile lansate pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
senzor
foto
smartphone
samsung
pixeli