Cele mai noi iPhone-uri se vând în China cu mari reduceri

Cele mai noi iPhone-uri se vând în China cu mari reduceri
scris 8 feb 2023

Discount-uri neobișnuit de mari pentru Apple sunt aplicate în China la vânzarea iPhone-urilor, ceea ce pare să sugereze o scădere importantă a vânzărilor.

Cele mai noi iPhone-uri, în special modelele iPhone 14 Pro, sunt disponibile la vânzare în China cu reduceri ce ajung și la 800 yuan, adică aproximativ 118 dolari sau 538 de lei.

Campanii de reduceri derulate pe multe zile pot fi observate la mai multe companii locale, printre care operatorul de stat China Mobile Ltd. și JD.com.

Serviciile Apple se apropie de 1 miliard de abonamente CITEȘTE ȘI Serviciile Apple se apropie de 1 miliard de abonamente

De regulă, reducerile la iPhone-uri sunt în jur de 3-4%, cum a fost cazul și în prima lună a anului.

În același timp, pe site-ul oficial Apple prețurile au rămas neclintite.

Analiștii cred că reducerile neobișnuit de mari din China sunt semn al unei cereri slabe. Aceștia estimează că, în primele 38 de zile din momentul lansării, vânzările seriei iPhone 14 au fost cu 28% mai mici decât anul trecut în cazul iPhone 13.

În ultimul trimestru al anului trecut au scăzut veniturile generate de mai multe categorii de produse Apple, precum smartphone-urile și laptopurile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
china