ChatGPT a luat-o razna timp de câteva ore, răspunzând cu fraze fără cap și coadă și de neînțeles

ChatGPT a luat-o razna timp de câteva ore, răspunzând cu fraze fără cap și coadă și de neînțeles
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Foarte populara interfață a inteligenței artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore și le-a răspuns utilizatorilor prin fraze fără cap și coadă, după care start-up-ul care lansat-o la sfârșitul lui 2022, OpenAI, a anunțat că ChatGPT funcționa din nou ”normal”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI a anunțat, la San Francisco, unde are sediul, că ”anchetează semnalări ale unor răspunsuri neașteptate din partea ChatGPT”, scrie News.ro.

FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii

Întreprinderea-star din Silicon Valley anunța, câteva ore mai târziu, că a ”identificat problema” și că era ”pe cale s-o rezolve”.

Numeroși utilizatori au postat online capturi de ecran cu răspunsuri razna sau de neînțeles ale modelului Ai generative.

Această tehnologie de vârf permite producerea a tot felul de conținuturi - text, sunete, video - de o calitate uluitoare la o simplă cerere.

”ChatGPT BÂNTUITĂ”

Pe forumuri ale unor dezvoltatori care folosesc instrumente OpenAI, un utilizator, ”IYAnepo” a relevat un comportament ”ciudat” al ChatGPT.

”Ea generează cuvinte total inexistente, omite cuvinte și produe secvențe de mici cuvinte-cheie care-mi sunt neintiligibile, între alte anomalii”, scria el.

”S-ar putea crede că eu am specificat asemenea instrucțiuni, însă nu e așa. Am impresia că GPT-ul meu este bântuit”, adăuga el.

Mark Zuckerberg intenționează să viziteze Coreea de Sud, unde va avea niște întâlniri cheie CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg intenționează să viziteze Coreea de Sud, unde va avea niște întâlniri cheie

Alt utilizator, ”scott.eskridge”, se plânge pe acelați forum că toate conversațiile cu modelul de limbaj ”se transformă rapid în prostii în ultimele trei ore”.

El a copiat un fragment al unui răspuns al intefeței - ”nanii de bit și lista este unul dintre străini și Internetul unde moneda și persoana costului este unul dintre prieteni și moneda. Data viitoare când te uiți la sistem, schimbul și faptul, nu uita să dai”.

OpenAI nu a făcut precizări despre natura incidentului, dar a subliniat că AI, chiar și generativă, nu are conștiință și nici nu înțelege ceea ce ”spune”.

Un specialis în AI, Gary Marcus, speră ca acest incident să fie perceput drept un ”semnal de alarmă”.

”Aceste sisteme nu au fost nicodată stabile. Nimeni nu a fost vreodată în măsură să pună la punct garanții de securitate cu privire la aceste sisteme”, scria el marți în newsletterul său.

”Nevoia unor tehnologii total diferite, mai puțin opace, mai interpretabile, mai ușor de întreținut și de depanat, și astfel mai ușor de implementat, rămâne primordială”, sublinia el.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
ai