ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, crede creatorul Gmail

ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, crede creatorul Gmail
scris 1 feb 2023

Cel care a creat Gmail crede că în aproximativ doi ani, când ChatGPT va ajunge la maturitate, acesta va avea potențialul de a perturba grav afacerile Google.

Paul Buchheit, creatorul Gmail, a scris pe Twitter o serie de postări pe tema Google versus ChatGPT, abordând potențialele schimbări forțate în viitorul apropiat de folosirea pe scară largă a chat boților bazați de AI.

Acesta crede că ChatGPT are potențialul de a distruge Google în cel mult doi ani și că motorul de căutare în formatul actual nu va avea nicio șansă în fața unui ChatGPT ajuns la maturitate.

Twitter lucrează pentru a introduce plăți pe platforma de socializare CITEȘTE ȘI Twitter lucrează pentru a introduce plăți pe platforma de socializare

Buchheit spune că și dacă Google va dezvolta un bot propriu, la fel de bun ca ChatGPT, implementarea acestuia va duce la distrugerea paginilor de rezultate afișate în prezent la căutări.

Odată cu paginile de căutare vor dispărea și extrem de numeroasele reclame pe care Google le afișează aici, ceea ce va afecta grav cea mai importantă sursă de venituri a companiei americane, continuă acesta.

Creatorul Gmail pare, însă, să subestimeze capacitatea de răspuns a Google, care poate să-și antreneze propriul bot să răspundă și cu reclame.

Buchheit mai scrie că își imaginează că bara de adrese din browser-ele web va fi înlocuită de un AI, care va răspunde la întrebări și va livra site-urile dorite.

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
google
gmail
ai