Chrome va securiza plățile online folosind carduri virtuale

Chrome va securiza plățile online folosind carduri virtuale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2022

Browser-ul Chrome va oferi o opțiune prin care utilizatorii vor putea genera carduri virtuale, cu ajutorul cărora să facă plățile online, pentru a evita expunerea informațiilor de pe cardurile bancare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a anunțat că va colabora cu emițători de carduri bancare și rețele majore, precum Visa și Mastercard, pentru a putea genera carduri virtuale, care să fie folosite pentru plățile online în locul cardurilor reale.

Pentru cardurile bancare salvate în Google Pay, browser-ul Chrome va genera automat carduri virtuale. Când va trebui făcută o plata online, în locul datelor cardurilor bancare, vor fi folosite cele de pe cardurile virtuale.

Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay CITEȘTE ȘI Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay

Astfel, în cazul în care datele sunt interceptate sau furate în urma unui atac cibernetic, cardurile bancare nu vor fi afectate. Cardurile virtuale vor fi valabile pentru o singură tranzacție, fiind generate, din nou și din nou, pentru fiecare plată făcută.

Utilizatorul un își va bate capul nici cu reținerea și completarea datelor asociate cu cardurile virtuale, întrucât acestea vor fi generate și completate automat de sistemul de autofill din browser.

Această facilitate va fi disponibilă în vară, pe Android, însă, la început, doar în Statele Unite. Google spune că, eventual, disponibilitatea va fi extinsă, iar această opțiune va ajunge și pe iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
plati
securitate
carduri