Microsoft lucrează la un VPN pentru Edge

Microsoft lucrează la un VPN pentru Edge
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2022

Browser-ul Edge va oferi un VPN gratuit, care să permită utilizatorilor să-și îmbunătățească securitatea și intimitatea online, dar și să depășească cenzura.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Browser-ul Edge, dezvoltat de Microsoft și integrat în Windows, va avea în viitorul apropiat un VPN, care va fi găsit în cadrul produsului sub denumirea ”Edge Secure Network”.

Acesta se va baza pe rețeaua Cloudflare și va fi integrat în cadrul unui viitor update de securitate, ce ar putea include și alte facilități.

Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive CITEȘTE ȘI Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive

Cu Edge Secure Network activat, traficul va criptat, iar datele vor fi personale păstrate în siguranță, fără a mai fi interceptate și colectate de furnizorii serviciilor de internet.

De asemenea, viitorul serviciu va oferi IP-uri virtuale, prin care va putea fi ascunsă localizarea geografică reală. Această opțiune ar putea fi folosită pentru a depăși măsurile de cenzură din anumite țări și a accesa conținutul blocat.

Există, însă, două probleme cu abordarea Microsoft, care reies din informațiile de până acum. Pe de o parte, noua facilitate va fi disponibilă doar pe baza unui cont Microsoft. Asta înseamnă că, dacă, pe o parte, se protejează intimitatea față de ISP-uri, pe de altă parte, datele vor fi colectate de gigantul american.

În al doilea rând, se pare că va există o limită de trafic lunară de 1GB, ceea ce este foarte puțin (inclusiv pentru navigarea mobilă) și reduce mult din utilitatea serviciului.

Nu se știe când va fi lansat viitorul serviciu, însă acesta va fi integrat versiunea de test prima oară, înainte să ajungă în versiunea stabilă de Edge.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
vpn
edge