Citigroup: Netflix și Tesla pot fi ținte de preluare pentru Apple

Citigroup: Netflix și Tesla pot fi ținte de preluare pentru Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2017

Netflix, Walt Disney și Tesla se află între șapte companii menționate de Citigroup ca posibile ținte de preluare pentru Apple, ca investiție pentru rezervele de capital de peste 250 de miliarde de dolari ale producătorului de iPhone-uri, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu peste 90% din rezervele de capital păstrate în străinătate, inroducerea de către Statele Unite a unei taxe de repatriere de numai 10% ar pune la dispoziția Apple 220 de miliarde de dolari pentru achiziții sau răscumpărări de acțiuni, arată Jim Suva, analist la Citigroup, într-o notă adresată clienților.

Proiectul fiscal al președintelui american Donald Trump, prezentat luna trecută, propune ca multinaționalele să își poată repatria profiturile obținute în străinătate la un impozit de 10%, față de 35% în prezent, notează News.ro.

”Una dintre prioritățile noii administrații este să permită companiilor americane să își repatrieze banii cu un impozit mai mic, iar Apple ar putea avea o nevoie mai acută să folosească acei bani”, a scris Suva.

Alte posibile ținte de achiziții ar putea fi dezvoltatorii de jocuri video Activision Blizzard, Electronic Arts și Take Two Interactive Software și serviciul de streaming video Hulu.

Apple va crea un fond de 1 miliard de dolari pentru investiții în companii americane de înaltă tehnologie CITEȘTE ȘI Apple va crea un fond de 1 miliard de dolari pentru investiții în companii americane de înaltă tehnologie

Analiza se bazează pe cinci criterii, respectiv compatibilitatea strategică, activitățile internaționale, mărimea tranzacției, activele non-strategice puține și impactul probabil asupra prețului acțiunilor Apple.

Sub presiunea acționarilor, Apple a suplimentat recent programul de returnare de capital cu 50 de miliarde de dolari, programul de răscumpărare de titluri cu 35 de miliarde de dolari și a majorat dividendele trimestriale cu 10,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
netflix
walt disney
tesla