Codul sursă original pentru World Wide Web a fost vândut la licitație

Codul sursă original pentru World Wide Web a fost vândut la licitație
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2021

Codul sursă original pentru World Wide Web (www) a fost vândut la licitație, la casa de licitații Sotheby’s, ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token - NFT), în rețeau blockchain Etherum, pentru 5,4 milioane de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NFT a fost creat de omul de știință englez Berners-Lee în 2021 și reprezintă proprietatea asupra diferitelor articole digitale de când a inventat World Wide Web în 1989, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

World Wide Web în sine nu a fost vândut. Ceea ce a fost vândut a fost o înregistrare bazată pe blockchain a proprietății fișierelor care conțin codul sursă original pentru World Wide Web. Prețul final a fost de 5.434.500 de dolari, iar jumătate dintre ofertanți au fost noi pentru Sotheby's.

World Wide Web, sau ”web”, este sistemul de navigare și de accesare a informațiilor pe internet. NFT este considerat valoros de unii deoarece blockchain-ul autentifică faptul că este unic și a fost creat oficial, sau ”creat”, chiar de Berners-Lee.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Simbolismul, istoria, faptul că provin de la creator este ceea ce îi face valoroși - și există o mulțime de oameni care colectează lucruri exact din aceste motive", a spus Cassandra Hatton, șefă la nivel global pentru știință și cultură populară la Sotheby's.

”L-am plasat într-un forum public, l-am vândut practic fără rezerve (licitația a început de la 1.000 USD) și am lăsat piața să decidă ce valoare va fi. Au existat mai mulți ofertanți care au fost de acord că este valoros", a explicat aceasta.

În achiziție sunt incluse NFT-urile care reprezintă aproximativ 9.555 de linii de cod scrise în 1990-1991, o vizualizare animată a codului de 30 de minute, un poster digital al codului și o scrisoare digitală scrisă de Berners-Lee în iunie 2021, reflectând asupra invenția sa.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Scrisoarea începe în felul următor: ”Întrucât oamenii păreau să aprecieze versiunile cu autograf ale cărților, acum avem tehnologia NFT, m-am gândit că ar putea fi amuzant să fac o copie cu autograf a codului original al primului browser web”.

Vânzarea este cea mai recentă dintr-o serie de mișcări ale caselor de licitații tradiționale de a adopta activele bazate pe blockchain, care au explodat în popularitate la începutul anului 2021. În martie, un NFT al unui colaj digital al artistului american Beeple a adus 69,3 milioane de dolari la casa de licitații Christie's, în prima vânzare efectuată de către o mare casă de licitații a unei opere de artă care nu există fizic.

Șeful Twitter, Jack Dorsey, și-a vândut primul tweet în format NFT pentru 2,9 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
world wide web
sotheby’s