Comisia Europeană a aprobat preluarea de către Microsoft a companiei de inteligență artificială Nuance Communications

Comisia Europeană a aprobat preluarea de către Microsoft a companiei de inteligență artificială Nuance Communications
scris 22 dec 2021

Comisia Europeană a aprobat preluarea de către Microsoft a companiei de inteligență artificială și tehnologie pentru voce Nuance Communications, pentru 16 miliarde de dolari, care este a doua mare achiziție făcută vreodată de producătorul Windows după achiziția de 26,1 miliarde de dolari a LinkedIn, în 2016, transmite Reuters.

Preluarea, care va crește prezența Microsoft pe piața serviciilor cloud destinate sectorului sănătății, a fost deja aprobată în Statele Unite și Australia, scrie News.ro.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Potrivit Comisiei Europene, evaluarea tranzacției a dus la concluzia că aceasta nu va reduce semnificativ concurența pe piețele serviciilor cloud, serviciilor de comunicare în întreprinderi, sistemelor de operare a PC-urilor și alte produse.

Compania americană Nuance Communications servește 77% din spitalele din SUA și a contribuit la lansarea asistentului virtual Siri al Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
microsoft
nuance communications