OutThink, startup londonez cu fondatori români, obține o finanțare de 2 milioane euro de la UE

OutThink, startup londonez cu fondatori români, obține o finanțare de 2 milioane euro de la UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 dec 2021

Startup-ul londonez din domeniul securității cibernetice OutThink, fondat de românii Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, a obținut un grant de 2 milioane de euro de la Comisia Europeană, fonduri ce vor fi folosite pentru creșterea echipei de angajați și accelerarea strategiei de dezvoltare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va primi grantul prin intermediul Consiliului European pentru Inovare (EIC), inițiativă lansată de Comisia Europeană în primăvară, cu scopul finanțării startup-urilor inovatoare.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

OutThink va folosi grantul de la Comisia Europeană pentru a-și mări numărul de angajați, precum și în vederea accelerării planurilor de dezvoltare și de lansare pe piață.

“Avem birouri în Londra, Paris, Dubai și Seul, cu angajați în mai multe țări europene, printre care și România. În următorii doi ani, vom folosi grantul EIC pentru a crește echipa de developeri și, deci, produsul”, au transmis reprezentanții companiei pentru Profit.ro.

OutThink este singurul startup din domeniul securității cibernetice selectat la cea mai recentă rundă de finanțare a EIC și una dintre singurele două companii cu fondatori români, alături de startup-ul românesc .lumen (Dotlumen SRL).

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

.lumen, startup ce dezvoltă sisteme de asistență pentru nevăzători, a obținut o finanțare mixtă, în valoare de peste 9,3 milioane de euro.

În total, EIC a selectat 99 de companii la runda de finanțare, care vor primi granturi și investiții de capital însumând 627 milioane de euro.

OutThink este o platformă SaaS (Software as Service), special concepută pentru a identifica și a reduce riscurile de securitate cibernetică generate de comportamentul angajaților.

Cu sediul la Londra, OutThink are activități de dezvoltare în Marea Britanie, Grecia și România. Startup-ul a fost înființat în 2015 de Flavius Pleșu și Vadim Gordaș.Gordaș s-a retras din proiect în aprilie anul trecut.

La începutul anului trecut, compania a atras o finanțare seed de 1,2 milioane de lire sterline (1,44 milioane de euro) de la un grup de investitori condus de fondul britanic de venture capital Forward Partners.

viewscnt
Afla mai multe despre
outthink
startup
flavius plesu
vadim gordas
finantare
grant ue
platforma saas
securitate cibernetica
training angajati