Compania irlandeză Keywords Studios deschide un studio în București și caută 1.000 de specialiști

Compania irlandeză Keywords Studios deschide un studio în București și caută 1.000 de specialiști
scris 6 dec 2022

Compania irlandeză Keywords Studios, furnizor de servicii creative în industria jocurilor, care a achiziționat dezvoltatorul de jocuri video AMC România, fondat de Cristina și Marcel Neamțu, deschide un studio în București și are în plan să angajeze peste 1.000 de specialiști în primii cinci ani de activitate.

Hub-ul din București va extinde rețeaua globală de studiouri Keywords, alături de multe alte hub-uri, printre care cele din Dublin, Katowice, Paris și Milano. Noul studio va contribui, de asemenea, la creșterea echipei de 12000 de oameni, având în plan să angajeze peste 30 de specialiști pentru roluri de player support și software development în următoarele luni.

Google închide serviciul Duplex pentru web CITEȘTE ȘI Google închide serviciul Duplex pentru web

“Keywords Studios are o vastă experiență pe întregul ciclu de viață al dezvoltării jocurilor: începând de la dezvoltare, la testare, până la lansare pe piață și suportul post-lansare. Multe din aceste servicii le oferim de aproape 25 de ani unora dintre cele mai importante companii de jocuri din lume precum Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda sau Electronic Arts. Ne dorim să contribuim la dezvoltarea industriei din România, oferind viitorilor colegi posibilitatea de a își aduce aportul la dezvoltarea unora din cele mai populare jocuri din lume. De asemenea, studioul local va contribui și mai mult la creșterea globală de specialiști a Keywords, care se ridică la peste 12000 de persoane și crește pe zi ce trece”, a precizat Vlad Alexandru, Director Regional (Europa de Est) la Keywords România.

„Căutăm să angajăm nu doar în București, ci oriunde în țară, oferind numeroase locuri de muncă remote și contribuind astfel la dezvoltarea unor regiuni care până acum nu au fost în planul majorității multinaționalelor. Este o prioritate pentru noi să oferim specialiștilor cu care vom lucra un echilibru între muncă și viața personală și o recunoaștere financiară corectă în raport cu activitatea, experiența, vechimea și performanțele lor”, a mai precizat Vlad Alexandru.

În ultimii ani, Keywords a achiziționat mai multe studiouri dezvoltatoare de jocuri video din întreaga lume precum Forgotten Empires, Mighty Games, Smoking Gun, dar și AMC Ro Studio din România, prin care compania și-a făcut intrarea în Europa de Est anul trecut.

Keywords furnizează servicii de-a lungul întregului ciclu de dezvoltare a jocului prin trei linii de servicii: Create (Artă, dezvoltare de jocuri, dezvoltare audio), Globalize (Testare, Localizare) și Engage (Suport pentru jucători, Cercetare, Marketing). Parte a grupului Keywords, AMC Ro Studio va continua să ofere serviciile creative ale companiei în această regiune, în timp ce Keywords se va concentra în România pe dezvoltarea ofertei complete de servicii a companiei.

Înființată în 1998 și având în prezent peste 70 de birouri în 26 de țări situate strategic în Asia, Australia, America și Europa, compania furnizează servicii în circa 50 de limbi și 16 platforme de jocuri pentru o bază de 950 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
keywords studios
jocuri