Consiliul Concurenței investighează Orange România pentru un posibil abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței investighează Orange România pentru un posibil abuz de poziție dominantă
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 4 apr 2016

Consiliul Concurenței investighează compania telecom Orange România pentru un posibil abuz de poziție dominant, investigația referindu-se la un posibil tratament discriminatoriu practicat în relația cu companiile active pe piața plăților prin mesaje scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În cadrul investigației, au fost efectuate inspecții inopinate atât la sediul Orange România SA, cât și la sediile unora dintre agregatorii de plăți prin SMS, existând indicii că aceste companii pot deține probe necesare autorității de concurență pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange România SA pe piețele respective.

Care sunt cele mai performante procesoare de smartphone CITEȘTE ȘI Care sunt cele mai performante procesoare de smartphone

Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației, arată Consiliul Concurenței.

Printre firmele care furnizează servicii de plată prin SMS se numără Netopia SRL București (Netopia mobilPay), Simplus Invest SRL București (în insolvență din decembrie 2015), Pagini Europene SRL Brașov, EuroPayment Services (www.euplatesc.ro) și Filip Net SRL București.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial. Efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește vinovăția întreprinderilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.  

Orange România este liderul local pe piața de telefonie mobilă, cu 10,18 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015. Operatorul român este parte a grupului francez Orange.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
orange
investigație