Coronavirusul afectează cel mai mare târg de smartphone-uri din lume

Coronavirusul afectează cel mai mare târg de smartphone-uri din lume
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2020

Doi producători importanți de echipamente mobile și telefoane au anunțat că nu vor onora ediția din acest an a Mobile World Congress din cauza coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primii care și-au anunțat retragerea au fost chinezii de la ZTE. Aceștia și-au anulat conferința de presă programată, conferință în cadrul căreia erau așteptate mai multe noutăți.

ZTE justifică absența de la MWC 2020 prin efectele secundare create de coronavirus. Dată fiind situația actuală, oficialii companiei se tem că nu pot obține actele și aprobările necesare călătoriei în timp util.

Aflată într-un moment tensionat, Huawei susține că a urcat pe locul doi pe piața românească de telefoane mobile CITEȘTE ȘI Aflată într-un moment tensionat, Huawei susține că a urcat pe locul doi pe piața românească de telefoane mobile

De asemenea, spun cei de la ZTE, “nu vrem să-i facem pe oameni să se simtă inconfortabil în jurul nostru” - trimitere la teama legată de transmiterea virusului.

A doua companie care va absenta este LG. Coreeni nu vor mai veni deloc - nu vor mai organiza conferința de la deschiderea târgului și nici nu vor mai avea un stand unde să-și expună produsele.

Siguranța propriilor angajați și a publicului larg sunt motivele invocate de LG în comunicatul oficial.

Producătorul coreean va organiza evenimente separate, care nu presupun deplasarea internațională a propriilor reprezentanți, pentru a-și prezenta produsele care trebuiau să ajungă la MWC.

Mobile World Congress este cel mai important târg de tehnologii mobile și rețelistică, organizat anual în Barcelona. Ediția din acest an ar trebui să se desfășoare între 24 și 27 februarie.

Coronavirusul a ucis până acum peste 400 de oameni, alte peste 20.000 fiind infectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
mwc
lg
lte