Creștere cu 32% a numărului de atacuri cibernetice la adresa website-urilor

Creștere cu 32% a numărului de atacuri cibernetice la adresa website-urilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2019

Numărul atacurilor cibernetice asupra site-urilor aparținând companiilor a crescut cu 32% în trimestrul al treilea din 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, mai mult de jumătate dintre aceste incidente (53%) fiind semnalate în luna septembrie, conform statisticilor Kaspersky DDoS Protection.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În viziunea experților, creșterea a fost determinată de un număr mare de atacuri destul de simple, în timp ce ponderea atacurilor inteligente a scăzut la 28% dintre toate atacurile DDoS, de la 50% în T2, și a crescut cu doar cu șapte puncte procentuale față de rezultatele din T3 2018, scrie Agerpres.

FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație CITEȘTE ȘI FOTO Facebook permite configurarea barei de butoane din aplicație

Potrivit datelor Kaspersky, 60% dintre atacurile care au fost prevenite în septembrie au fost efectuate împotriva școlilor și a unor jurnale electronice. Pe baza acestui fapt, experții Kaspersky sugerează că atacurile respective au fost efectuate de elevi care nu au o înțelegere profundă asupra modului de organizare a campaniilor DDoS.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
website