Criza cipurilor a costat deja Apple 6 miliarde de dolari

Criza cipurilor a costat deja Apple 6 miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 oct 2021

Problemele de pe piața cipurilor fac ca Apple să nu poată să vândă atât de mult și de repede cât ar putea și cât îi permite cererea, iar asta costă scump compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple și-a prezentat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru fiscal, cu 83,4 miliarde de dolari venituri, în creștere cu 29% față de anul trecut. Veniturile companiei au fost sub cele 84,85 miliarde de dolari venituri la care se așteptau anliștii.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

După anunț, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 5%.

Chiar și așa, diviziile de servicii (18,3 miliarde de dolari) și Mac (9,18 miliarde de dolari) au înregistrat venituri record. În același timp, veniturile generate de iPhone au crescut cu 47% de la an la an, ajungând la 38,87 miliarde de dolari.

Șeful companiei, Tim Cook, spune că performanța companiei pe ultimul trimestru a fost una puternică, în ciuda impactului mai mare decât era așteptat al crizei cipurilor. Cook estimează la aproximativ 6 miliarde de dolari pierderile cauzate de criza cipurilor.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Această criză face ca anumite produse Apple, precum iPhone 13 Pro și noul MacBook Pro, să aibă timpi mari de așteptare pentru comenzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
iphone
macbook
apple