ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Digi Communications intră în Portugalia. Tranzacție de aproape 68 milioane euro

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Digi Communications intră în Portugalia. Tranzacție de aproape 68 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 oct 2021

Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a participat la licitația 5G din Portugalia, demers anunțat anterior de Profit.ro, și a fost desemnată printre câștigători, într-o tranzacție de aproape 68 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, filiala din Portugalia a grupului, Dixarobil Telecom, a fost desemnată drept câștigătoare a drepturilor de utilizare a frecvențelor în benzile 900 MHz, 1.800 MHZ, 2.6 GHZ și 3.6 GHz. Prețul aferent acestor drepturi este de 67,3 milioane euro.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Profit.ro a anunțat în vară că Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, participă la licitația 5G din Portugalia, complicând planurile de expansiune ale operatorului MasMovil, al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania.

MasMovil controlează compania portugheză de telecomunicații Nowo.

MasMovil a urmărit în mod special să cumpere frecvențe accesibile în benzile de 1.800 MHz și 3,5 GHz și să stabilească rețele 4G și 5G în Lisabona, Porto și Algarve, însă Digi a intrat în cursă, forțând MasMovil să investească mai mult.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Pe piața de telefonie mobilă din regiune, MasMovil concura doar cu Orange, Movistar (Telefonica) și Vodafone

Digi Communications a intrat pe profit la S1 după pierderea consemnată în urmă cu un an.

Veniturile (cu excepția veniturilor între segmente și alte venituri) pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2021 au fost de 354,6 milioane euro, față de 309,9 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2020, o creștere de 14,4%.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS&RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea-mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România.

Digi operează la acest moment în România (RCS&RDS), Ungaria (Digi T.S. kft), Spania (Digi Spain Telecom SLU) și Italia (Digi Italy SL).

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

În primăvară, compania a anunțat că vrea să își vândă operațiunile din Ungaria către compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și un prieten apropiat al premierului Viktor Orban.

Anterior, Autoritatea de reglementare în comunicații din țara vecină a exclus compania din procedura de vânzare a frecvențelor destinate serviciilor de telecomunicații din generația a cincea (5G).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
portugalia
5g