Cum eviți descărcarea automată a lui Windows 10 și blochezi notificările de instalare

Cum eviți descărcarea automată a lui Windows 10 și blochezi notificările de instalare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2016

Dacă te simți încă bine cu versiunea de Windows pe care o folosești în prezent și nu vrei să faci acum update la Windows 10, există o cale simplă de a nu permite Microsoft să-ți descarce automat cea mai nouă versiune de Windows.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de săptămâna asta Microsoft va cataloga Windows 10 ca update recomandat pentru versiunile mai vechi. Asta înseamnă că, dacă folosești Windows 7 sau Windows 8, Microsoft va încerca să-ți descarce automat Windows 10.

Dacă îți dorești asta, să treci la Windows 10, abordarea aleasă de Microsoft îți va simplifica semnificativ sarcina. În schimb, dacă vrei să rămâi la versiunea pe care o folosești în prezent, trebuie să recurgi la un truc pentru a bloca descărcarea automată a lui Windows 10.

Din fericire, operațiunea prin care poți evita să te trezești cu Windows 10 pe calculator este foarte simplă și constă în numai doi pași.

Primul pas este dezactivarea update-urilor recomandate. Dacă nu ai această opțiune activată, Windows 10 nu va fi descărcat automat pe calculatorul tău și poți trece la pasul doi. Dacă nu ești sigur, poți urma calea de mai jos pentru a verifica.

Cum eviți descărcarea automată a lui Windows 10 și blochezi notificările de instalare

Trebuie să urmezi calea Start > Control Panel > System and Security > Windows Update > Change settings (în Windows 7) sau calea Settings > Update and recovery > Windows update > Choose how updates get installed (în Windows 8). În ambele cazuri va trebui să debifezi opțiunea ”Recommended updates”.

Dezactivarea opțiunii ”Recommended updates” va împiedica descărcarea automată a lui Windows 10 dar nu te va scăpa de notificările insistente care te vor încuraja să descarci și să instalezi Windows 10. Pentru a scăpa de notificări, treci la pasul doi, care implică ascunderea lui Windows 10 din lista de update-uri ce trebuie instalate.

În fereastra ”Windows Update” dai click pe link-ul ”Show all available updates” care va afișa lista update-urilor disponibile, inclusiv Windows 10. Dai click dreapta pe rândul unde apare Windows 10 și din meniul contextual alegi opțiunea Hide.

Cum eviți descărcarea automată a lui Windows 10 și blochezi notificările de instalare

Din acel moment Windows 10 nu va mai fi luat în calcul de sistemul de operare când va veni vorba de instalarea update-urilor și nici nu te va mai asalta cu notificări.

Două motive importante pentru a nu trece (deocamdată) la Windows 10 sunt instabilitatea sistemului și inconsistența interfeței grafice.

Cei care folosesc deja Windows 10 au remarcat probabil că acesta lasă impresia unei versiuni aflate încă în lucru. Cu funcții care încetează dintr-o dată să mai funcționeze, ca urmare vreunui update făcut automat și cu elemente grafice de toate mărimile și toate culorile ce par a fi puse cap la cap în grabă.

Deocamdată, din punctul de vedere al performanței, Windows 10 nu este chiar Vista, dar nici nu se compară cu Windows 7.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10