Danezii de la Wirtek, cu centre de dezvoltare în România, urcă pentru a treia oară estimările de profit și venituri

Danezii de la Wirtek, cu centre de dezvoltare în România, urcă pentru a treia oară estimările de profit și venituri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 dec 2020

Compania daneză de outsourcing în domeniul IT Wirtek, cu trei centre de dezvoltare și testare în România, și-a revizuit în urcare, pentru a treia oară, estimările privind veniturile și profitul în acest an, în condițiile în care cererea pentru soluții software nu a fost afectată de pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Utilizarea capacității rămâne ridicată și nu există incertitudini semnificative cu privire la rezultate din 2020”, potrivit companiei.

Wirtek și-a majorat prognoza privind profitul din acest an în intervalul 2,9-3,1 milioane de coroane daneze (390.000-416.000 euro), echivalent unei creșteri de 116%, respectiv 131% comparativ cu 2019.

LG va externaliza producția smartphone-urilor mai ieftine CITEȘTE ȘI LG va externaliza producția smartphone-urilor mai ieftine

Anterior, compania estima că va înregistra un câștig de 2,4-2,7 milioane coroane în 2020.

Veniturile sunt așteptate acum să atingă 27,3-27,7 milioane de coroane (3,6-3,7 milioane euro) până la finele anului – o creștere anuală de 18-19%.

Fondată în 2001, Wirtek furnizează companiilor soluții software și produse pentru echipamente electronice, având sediul și operațiunile de vânzări în Danemarca și trei centre de dezvoltare în România, la Cluj-Napoca și București, cu peste 100 de angajați în total.

Anul trecut, Wirtek România a raportat afaceri de circa 9,9 milioane de lei și un profit net de 555.000 lei, aproape dublu comparativ cu 2018.

Subsidiara locală a avut un număr mediu de 68 de angajați pe parcursul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirtek romania
wirtek
solutii it
software
outsourcing
prognoza profit
venituri
pandemie