Daniel Dines demisionează din poziția de co-CEO al UiPath. "De la un apartament mic din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți."

Daniel Dines demisionează din poziția de co-CEO al UiPath. "De la un apartament mic din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți."
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 iul 2023

Daniel Dines se retrage din poziția de co-CEO al UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Actualul co-CEO Rob Enslin va deveni șef unic atunci când Dines va demisiona, pe 31 ianuarie 2024.

EXCLUSIV Calif - Fondatorii au cedat brandul și ultimele două restaurante funcționale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Calif - Fondatorii au cedat brandul și ultimele două restaurante funcționale

Dines va rămâne la UiPath într-un rol de director de inovare, pe o poziție nouă de Chief Inovation Office, în care se va concentra pe dezvoltarea inteligenței artificiale și a tehnologiei.

"Rob Enslin este necruțător cu energia și ambiția, potrivit pentru a duce UiPath la următoarea etapă a creșterii noastre. Voi rămâne în calitate de președinte executiv al Consiliului de Administrație și îmi voi prelua rolul nou-creat, de Chief Inovation Officer. Intenționez să conduc agenda de inovare UiPath, în special în ceea ce privește tehnologiile #AI. Ca inginer, aici se află adevărata mea pasiune.

Sunt atât de mândru de ceea ce au creat oamenii noștri la UiPath – de la un apartament mic din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți. Deși am ajuns atât de departe, cred cu tărie că avem cele mai bune zile în fața noastră", spune Dines.

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, și-a majorat veniturile în primul trimestru al anului fiscal, depășind estimările analiștilor. Compania a rămas însă pe pierdere, deși aceasta s-a redus substanțial.

VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit CITEȘTE ȘI VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit

Veniturile UiPath au crescut cu 18% în perioada februarie-aprilie, la 289,6 milioane de dolari, de la 245,1 milioane dolari în intervalul similar din anul precedent. 

Analiștii estimau venituri de 266,9 milioane de dolari, o creștere de 8,9% de la an la an. 

Pierderea netă s-a redus substanțial, însă compania nu a reușit să treacă pe profit. Astfel, compania a avut o pierdere netă de 31,9 milioane de dolari (0,06 dolari/acțiune), față de o pierdere de 122,5 milioane de dolari în urmă cu un an (0,23 dolari/acțiune). 

Pentru trimestrul al doilea, compania estimează venituri cuprinse între 279 și 284 de milioane de dolari, ușor sub așteptări, ceea ce poate explica declinul acțiunilor. Pentru întreg anul, estimează venituri de circa 1,27 miliarde de dolari.

UiPath, companie fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA). Compania are sediul în SUA, unde este și listată la bursă. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines
rezultate