Datele personale a jumătate dintre francezi au fost compromise într-un atac cibernetic

Datele personale a jumătate dintre francezi au fost compromise într-un atac cibernetic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2024

În luna ianuarie, două companii care vând asigurări de sănătate au fost vizate de un atac cibernetic care a expus datele a peste 33 de milioane de francezi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Națională pentru Informatică și Libertăți din Franța anunță că datele a aproximativ jumătate dintre cetățenii țării au fost expuse în urma unui atac cibernetic ce a avut loc în luna ianuarie.

Atacul a vizat două companii care vând asigurări de sănătate, Viamedis și Elmer’s, și au expus datele celor care și-au făcut asigurări la acestea.

Percheziții la birourile Huawei din Franța, țară în care compania chineză își va deschide prima fabrică din afara Europei CITEȘTE ȘI Percheziții la birourile Huawei din Franța, țară în care compania chineză își va deschide prima fabrică din afara Europei

Printre datele personale expuse se află "starea civilă, data nașterii, numărul de securitate socială și garanțiile contractului încheiat.

Din fericire, anunță autoritatea franceză, nu au fost compromise istoricul medical și datele de tratament ale celor 33 de milioane de francezi.

Companiile afectate au obligativitatea de a-i informa pe toți cei afectați de atac, însă, autoritatea franceză le recomandă acestora să fie atenți la eventuale atacuri de tip phishing pe baza informațiilor compromise.

Dacă cele două companii vor fi găsite vinovate de neimplementarea măsurilor de securitate cibernetică conform legislației GDPR, acestea ar putea fi amendate cu până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
securitate
atac cibernetic