Dezvoltatorii de aplicații au câștigat aproape 32 de miliarde de dolari în T1. Google Play a crescut, dar tot este depășită de App Store

Dezvoltatorii de aplicații au câștigat aproape 32 de miliarde de dolari în T1. Google Play a crescut, dar tot este depășită de App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2021

Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au înregistrat o nouă creștere semnificativă în primul trimestru al anului, arătând că progresele făcute la începutul pandemiei continuă și în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O analiză publicată de Sensor Tower arată că, în primul trimestru al acestui an, dezvoltatorii de aplicații, împreună, au câștigat 31,8 miliarde de dolari.

Față de cele 24,3 miliarde de dolari din primul trimestru al anului trecut, creșterea este de 31 de procente - mai mare decât creșterea de 23% din urmă cu un an.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

App Store aduce dezvoltatorilor, în continuare, mult mai mulți bani decât Google Play, însă diferența dintre cele două platforme, din acest punct de vedere, s-a redus în ultimul an.

Investițiile utilizatorilor în aplicațiile, abonamentele și microplățile din App Store au ajuns la 20,4 miliarde de dolari, în creștere cu 28% față de anul anterior.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Platforma concurentă, Google Play, a crescut de la 8,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului trecut, la 11,4 miliarde de dolari în T1 2021. Față de anul trecut, veniturile generate aici sunt cu 36% mai mari.

App Store a atras însă cu 79% mai mulți bani decât Google Play. În urmă cu un an, magazinul celor de la Apple avea un avans de 89%.

În ceea ce privește aplicațiile care generează cele mai mari venituri, clasamentul rămâne neschimbat, cu TikTok în frunte, urmată de YouTube și Tinder.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
iphone
android
app store
google play