Dezvoltatorii de aplicații pentru dispozitivele Apple au câștigat peste 60 de miliarde de dolari în 2021

Dezvoltatorii de aplicații pentru dispozitivele Apple au câștigat peste 60 de miliarde de dolari în 2021
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 ian 2022

Apple a făcut publice o nouă serie de informații legate de veniturile generate de App Store, pentru a arăta, încă o dată, cât de mulți bani produce magazinul său de aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul an, dezvoltatorii de aplicații au câștigat mai bine de 60 de miliarde de dolari, spune Apple, care menționează că perioada dintre Crăciun și Revelion a atras cei mai mulți bani de când există magazinul de aplicații.

Per total, din momentul lansării App Store și până la finele anului trecut, magazinul de aplicații Apple a generat peste 260 de miliarde de dolari pentru dezvoltatori.

Dezvoltatorul jocului FarmVille, cumpărat cu 12,7 miliarde de dolari de rivalul american Take-Two CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul jocului FarmVille, cumpărat cu 12,7 miliarde de dolari de rivalul american Take-Two

Un alt motiv de laudă pentru Apple este și numărul mare de abonamente realizate prin App Store, abonamentele reprezentând o sursă constantă de venituri pentru dezvoltatori, spre deosebire de prețul unic.

Astfel, în prezent, App Store intermediază peste 745 de milioane de abonamente active. Aici sunt incluse și abonamentele realizate de produsele Apple, precum Apple Music sau Apple TV.

În fine, fără legătură cu ceilalți dezvoltatori de aplicații, Apple se mai laudă și cu faptul că Apple TV+ a primit 763 de nominalizări și 190 de premii de când a fost lansat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicatii