Digi Mobil: Numărul utilizatorilor a ajuns la 3,3 milioane, iar traficul în 4G a ajuns la 50% din total

Digi Mobil: Numărul utilizatorilor a ajuns la 3,3 milioane, iar traficul în 4G a ajuns la 50% din total
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2017

Compania de telefonie mobilă Digi Mobil a înregistrat un avans al numărului utilizatorilor în primul trimestru al acestui an, până la 3,3 milioane, în condițiile în care traficul în 4G a ajuns la 50% din total în primul trimestru al acestui an, acoperirea la nivelul populației României a ajuns la 50% în 4G, iar firma se va concentra pe extinderea rețelei 4G pentru a acoperi inclusiv toate tunelurile metroului bucureștean până în septembrie, potrivit datelor transmise marți de reprezentanții companiei în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În aprilie 2016, compania a anunțat că serviciul de telefonie mobilă a ajuns la peste 2 milioane de abonați, persoane fizice, în numai doi ani de la relansare, iar serviciul de internet mobil avea peste 2,4 milioane de utilizatori, scrie News.ro.

Ponderea traficului 4G a crescut semnificativ în primul trimestru al acestui an, până la 50% din total, în condițiile în care acesta reprezenta 2% din traficul total în aceeași perioadă a anului trecut.

Șeful ANCOM: Îmi doresc ca în cel mult cinci ani toate marile orașe din România să se bucure de acoperire 5G CITEȘTE ȘI Șeful ANCOM: Îmi doresc ca în cel mult cinci ani toate marile orașe din România să se bucure de acoperire 5G

Totodată, numărul portărilor a crescut cu 22% față de primele trei luni din 2016, ajungând la un număr total de 1,2 milioane.

Anul trecut în România au fost portate 939.663 de numere de telefon mobil, din care 434.816, adică aproape jumătate, către RCS&RDS, compania care operează rețeaua Digi Mobil, arată datele publicate recent de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Compania se va concentra pe investițiile în rețeaua 4G, dar se pregătește pentru trecerea la 5G, a declarat vicepreședintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

”Continuăm investițiile pentru a face un upgrade la rețeaua 4G și pregătim rețeaua 5G pentru a fi disponibilă în trei ani. (...) Investițiile în rețeaua mobilă se concentrează pe creșterea acoperirii 4G pentru drumuri nationale și autostrăzi, litoral, zonele turistice principale”, a afirmat Popoviciu.

El consideră că 5G va avea un impact major în piață în viitor, în contextul în care orașele inteligente și automobilele inteligente vor avea nevoie de această tehnologie. Compania are în plan oferirea de servicii 4G inclusiv în tunelurile metroului bucureștean.

”Vom oferi 4G în tuneluri metrourilor până în septembrie 2017. În prezent, avem acoperire în toate stațiile de metrou”, a declarat Popoviciu.

Totodată, numărul antenelor 4G este de peste 2.700, în timp ce cele 3G este de peste 3.800.

Digi Mobil pregătește lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) și Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârșitul acestei veri. Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.

”Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. Apelul se va realiza prin rețeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat și la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin rețeaua națională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi”, a anunțat compania.

Principalii competitori ai Digi Mobil, pe piața din România, sunt Orange, Vodafone și Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi mobil
4g