Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg

Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iul 2020

Folosit până acum în special de gameri, serviciul de comunicare Discord anunță că vrea să devină unul mainstream, care să poată fi folosit de orice utilizator și să concureze cu restul aplicațiilor de chat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discord anunță că va face pași în direcția extinderii dincolo de gaming serviciului său de comunicare și-l va face pe acesta mai prietenos cu utilizatorii noi și mai funcțional la modul general.

Până acum, Discord era cunoscut cu instrumentul ‘must have’ al gamerilor care vor să comunice între ei pentru a-și organiza experiențele din jocuri sau pentru a învăța, prin comunicare, unii de la alții, diverse aspecte care-i făceau mai performanți în jocuri.

Aplicația chineză TikTok, interzisă în India CITEȘTE ȘI Aplicația chineză TikTok, interzisă în India

Cea mai mare parte din funcționalitatea serviciului a fost gândită ani la rând pentru a servi acestor interese, iar asta l-a ajutat să crească. Acum, compania vrea să treacă granița jocurilor video și să devină o aplicație generală de comunicare.

În acest sens, Discord va face mai multe modificări grafice și de funcționalitate, care vor fi mai puțin concentrate pe gaming și mai familiare utilizatorilor obișnuiți din alte aplicații de chat. Printre acestea, se va număra o facilitate de acomodare cu interfața și opțiunile aplicației pentru utilizatorii noi.

Ajutat și de izolarea socială, Discord a crescut în ultimele luni la peste 100 milioane de utilizatori activi lunar. Aceștia comunică zilnic, însumat, vreme de 4 miliarde de minute.

După ultima rundă de finanțare, prin care a atras 100 milioane de dolari, Discord a ajuns să fie evaluat la 3,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
discord
chat