Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială

Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 feb 2018

China și-a dotat polițiștii cu ochelari capabili de recunoaștere facială în cadrul unui test care s-a încheiat cu rezultate promițătoare. Cel puțin pentru autoritățile de la Beijing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unui proiect demarat anul trecut, polițiștii Gării de Est din Zhengzhou au folosit perechi de ochelari special dezvoltați cu tehnologie de recunoaștere facială, în scopul identificării și prinderii suspecților.

Cu ajutorul ochelarilor, au fost prinse 26 de persoane care călătoreau cu acte de identitate false și 7 persoane implicate în cazuri importante (autoritățile nu au prezentyat detalii despre ceea ce înseamnă cazuri importante).

Fiecare pereche de ochelari este dotată cu sisteme optice de ultimă generație și folosește algoritmi avansați de recunoaștere facială, ochelarii fiind capabili să identifice o persoană într-o zonă aglomerată în doar câteva secunde.

Biletele de avion și camerele la hotel pot fi rezervate direct din Google CITEȘTE ȘI Biletele de avion și camerele la hotel pot fi rezervate direct din Google

Camera atașată ochelarilor măsoară cu precizie caracteristicile figurilor din direcția în care se uită cel care îi poartă, realizându-se o comparație rapidă cu o vastă bază de date în vederea identificării.

Ochelarii cu tehnologie de recunoaștere facială reprezintă o alternativă mult mai practică la mijloacele fixe folosite de autorități în acest sens. Deși recunoașterea facială în sine nu este o noutate absolută, mijloacele mobile care pot face acest lucru sunt ceva nou.

În ciuda tehnologiei remarcabile, folosirea unor astfel de instrumente ridică semne importante de întrebare în legătură cu potențialele abuzuri pe care autoritățile le pot face, mai ales într-un stat autoritar precum China.

viewscnt
Afla mai multe despre
chine
ochelari
recunoastere faciala