Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră

Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră
scris 23 apr 2018

Unitățile de reciclare Apple au primit în dotare un nou tip de robot care contribuie la automatizarea procesului de reciclare a produselor învechite sau defecte.

Daisy, cum a fost botezat de inginerii companiei, aduce o serie întreagă de upgrade-uri față de modelele folosite până acum de Apple pentru reciclarea iPhone-urilor și a MacBook-urilor sale.

Acesta este capabil să dezasambleze și să recupereze materiale din 200 de iPhone-uri pe oră. Daisy a fost învățată să lucreze eficient cu nouă din modelele de iPhone produse de Apple din 2007 până în prezent.

Conform Apple, la fiecare 100.000 de produse care trec prin brațele mecanice ale robotului Daisy sunt recuperate 1.900 kilograme de aluminiu, 770 kilograme de cobalt, 710 kilograme de cupru și 11 kilograme de metale rare.

NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață CITEȘTE ȘI NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață

Metalele rare sunt, evident, cele mai prețioase și mai greu de colectat. Minele pentru metalele rare reprezintă un risc atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei angajați să le extragă.

Daisy este doar unul din roboții folosiți de Apple pentru dezasamblarea produselor în scopul reciclării și lucrează în prezent în fabrica din Austin, Texas. În afară de acesta, Apple mai are roboți pe statele de plată în Europa și alte state americane.

Compania americană a promis în urmă cu un an că va ajunge să producă smartphone-uri și laptopuri exclusiv din materiale reciclate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
reciclare
robot
automatizare