Circa 8 din 10 baze de coduri ''open source'' conțin cel puțin o vulnerabilitate

Circa 8 din 10 baze de coduri ''open source'' conțin cel puțin o vulnerabilitate
scris 4 iun 2018

Peste trei sferturi (78%) din bazele de coduri comerciale ''open source'' conțin cel puțin o vulnerabilitate, reiese dintr-un studiu de specialitate, citat pe blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset.

Conform raportului Open Security and Risk Analysis (OSSRA) al Black Duck de la Synopsys, în care au fost analizate datele a 1.100 de coduri comerciale auditate în 2017, aproape fiecare cod de bază (96%) conține componente open source, iar fiecare bază de date a cuprins o medie de 257 componente de acest tip, în creștere cu 75% față de ediția anterioară, scrie Agerpres.

Philips lansează două noi televizoare cu Android în România CITEȘTE ȘI Philips lansează două noi televizoare cu Android în România

Datele citate relevă faptul că 78% dintre bazele de coduri conțineau cel puțin o vulnerabilitate, în comparație cu 67%, în anul precedent. În acest context, cele mai multe dintre bug-uri (54%) au fost clasificate ca fiind de mare risc.

Textul integral al raportului Open Security and Risk Analysis (OSSRA) al Black Duck este disponibil  AICI

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
open source
eset