Deloitte: abonații serviciilor de streaming urmăresc în medie 15 ore de video pe săptămână. Timpul pentru alte activități de relaxare, precum muzica și cărțile, se reduce

Deloitte: abonații serviciilor de streaming urmăresc în medie 15 ore de video pe săptămână. Timpul pentru alte activități de relaxare, precum muzica și cărțile, se reduce
scris 18 apr 2018

Un studiu recent realizat de Deloitte relevă apetitul foarte mare al utilizatorilor pentru serviciile de streaming video precum Amazon Prime Video, HBO Go sau Netflix.

Conform studiului, realizat pe un eșantion de abonați din Statele Unite, numărul utilizatorilor care au aderat la un serviciu VOD (video on demand) a crescut între 2009 și 2017 cu 450%, de la 10% la 55%.

În medie, utilizatorii americani se abonează la trei servicii de streaming video, ajungând la o sumă colectivă cheltuită lunar de 2,1 miliarde de dolari – cifră care se află în continuă creștere.

38 de ore petrec utilizatorii în fiecare săptămână urmărind conținut video. 39% din acest timp, adică 15 ore pe săptămână, este alocat conținutului oferit de serviciile de VOD.

NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață CITEȘTE ȘI NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață

Timpul din ce în ce mai mare acordat de utilizatori conținutului video afectează alte activități de relaxare pentru care aceștia alocă mai puțin timp, precum muzica sau cărțile.

Consumatorii apreciază mobilitatea și libertatea alegerii pe care serviciile de streaming video le-o oferă. Aceștia preferă să urmărească ce doresc, când doresc și fără să fie întrerupți de reclame.

Un rol important în alegerea serviciului sau serviciilor de streaming la care se abonează utilizatorii îl are conținutul original de calitate. Acesta este un diferențiator esențial, iar importanța sa a fost evidențiată și de cele 5 premii, dintr-un total de 11, pe care serviciile de VOD le-au câștigat anul acesta la Golden Globe Awards.

viewscnt
Afla mai multe despre
deloitte
video
streaming