FOTO Android va folosi inteligența artificială pentru a furniza răspunsuri automate în contextul discuțiilor din cadrul aplicațiilor de chat

FOTO Android va folosi inteligența artificială pentru a furniza răspunsuri automate în contextul discuțiilor din cadrul aplicațiilor de chat
scris 14 feb 2018

Google lucrează la o aplicație de Android, numită Reply, care oferă răspunsuri create de inteligența artificială ce pot fi folosite în aplicații precum WhatsApp sau Facebook Messenger.

Disponibilă în Gmail de mai mult timp, Smart Reply este o facilitate care, prin procesarea textului de către AI, oferă posibile răspunsuri pentru care utilizatorul nu trebuie decât să apese butonul de trimitere.

Aceeași facilitate, va fi integrată la nivelul Android-ul de cei de la Google prin intermediul unei aplicații care se va numit Reply. După instalare, Reply va furniza răspunsuri de genul celor disponibile până acum în Gmail și pentru alte aplicații de chat.

Spre exemplu, la o întrebare de genul „Ai ajuns?”, Reply va oferi utilizatorului mai multe variante de răspuns, precum „Da”, „Ajung în 5 minute” sau „O să întârzii”, din care utilizatorul poate alege și trimite răspunsul corect.

IDC: Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel în 2017 CITEȘTE ȘI IDC: Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel în 2017

Inteligența artificială va fi bună nu doar la a citi și interpreta mesajele primite, ci și la a oferi informații ajutătoare. Spre exemplu, dacă utilizatorul conduce către un restaurant și este întrebat în cât timp ajunge, Reply îi va oferi ca potențial răspuns „Ajung în X minute”, cu timpul estimat automat și sugerat fără ca utilizatorul să trebuiască să deschidă altă aplicație.

Tot prin aplicația Reply va fi introdus și un mod inteligent de tip Do Not Disturb, similar celui lansat de Apple în cea mai recentă versiune de iOS – modul DND poate deveni activ automat în timpul condusului, dar poate lăsa să treacă mesaje care, prin textul conținut, par să fie foarte importante.

Reply este deocamdată în stadiu de testare, iar cei de la Google nu au putut estima o dată aproximativă de lansare.

Prin această aplicație, Google va dobândi acces la mesajele pe care utilizatorii le trimit și le primesc prin intermediul unor aplicații precum Facebook Messenger sau WhatsApp. Google va putea folosi informațiile respective atât pentru a-și targeta mai bine reclamele, cât și pentru a-și îmbunătăți tehnicile de învățare mecanică necesare progresării inteligenței artificiale.

FOTO Android va folosi inteligența artificială pentru a furniza răspunsuri automate în contextul discuțiilor din cadrul aplicațiilor de chat

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
google
android
whatsapp
facebook messenger