Motorola Solutions, cu operațiuni în România, cumpără producătorul de camere de supraveghere Avigilon pentru 1 miliard de dolari

Motorola Solutions, cu operațiuni în România, cumpără producătorul de camere de supraveghere Avigilon pentru 1 miliard de dolari
scris 14 feb 2018

Furnizorul american de soluții și echipamente de comunicații Motorola Solutions, prezent în România prin subsdiara cu același nume, a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului canadian de echipamente de supraveghere video Avigilon, tranzacție evaluată la aproximativ 1 miliard de dolari.

Motorola Solutions, fostă divizie a Motorola până în 2011, când a devenit companie independentă, va plăti 27 de dolari canadieni (dolari americani) pentru fiecare acțiune Avigilon.

Incluzând datoria netă, compania canadiană este evaluată la 1,2 miliarde dolari canadieni (978 milioane dolari).

Compania românească Tremend cumpără 648 Group, firmă de dezvoltare web fondată în SUA de un român CITEȘTE ȘI Compania românească Tremend cumpără 648 Group, firmă de dezvoltare web fondată în SUA de un român

Avigilon a fost înființată la Vancouver în 2004. Compania proiectează și produce soluții soft și echipamente în domeniul supravegherii video, fiind printre cei mai mari jucători de profil. Produsele companiei sunt vândute în peste o 110 piețe, inclusiv în România, Avigilon având în acest sens un parteneriat cu un distributor local.

Motorola Solutions, cu sediul la Chicago, este ce a rămas din multinaționala americană de telecomunicații Motorola după ce divizia de telefoane mobile și electronice s-a desprins de compania-mamă.

Compania are 15.000 de angajați în 60 de țări și clienți în peste 100 de țări. În România, compania americană este prezentă prin subsidiara Motorola Solutions SRL, din București.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
motorola solutions
avigilon
achiziție
echipamente supraveghere