Un startup care încearcă să rezolve problema volatilității criptomonedelor a atras 133 milioane dolari, inclusiv de la un fost guvernator al Fed

Un startup care încearcă să rezolve problema volatilității criptomonedelor a atras 133 milioane dolari, inclusiv de la un fost guvernator al Fed
scris 23 apr 2018

Basis, un startup care încearcă să creeze o criptomonedă cu preț stabil, care să poată fi folosită ca mijloc de plată, a atras o investiție de 133 milioane de dolari. Moneda ar urma să aibă în spate un algoritm, cu rol de "bancă centrală", capabil să controleze volatilitatea acesteia.

Printre cei care au participat la finanțarea companiei, înființată în urmă cu un an, se află managerul de fond miliardar Stanley Druckenmiller și Kevin Warsh, fost guvernator al Rezervei Federale (Fed) a SUA. Amândoi au criticat, în trecut, volatilitatea criptomonedelor. 

Spre exemplu, Druckenmiller a declarat în decembrie, pentru CNBC, că bitcoin nu poate fi folosită ca mijloc de schimb, deoarcere "nu poți realiza tranzcații, mai ales pe tranzacții de retail, cu genul acesta de volatilitate".

Facebook se extinde pe zona hardware și va dezvolta propriile procesoare CITEȘTE ȘI Facebook se extinde pe zona hardware și va dezvolta propriile procesoare

Basis promite un algoritm destul de complex, inspirat de piața monetară "reală", care să rezolve principala problemă a criptomonedelor actuale, incluiv bitcoin: volatilitatea exacerbată.

Potrivit TechCrunch, Basis ar urma să ofere trei tipuri de așa-numiți tokeni: moneda Basis în sine (ancorată de valoarea dolarului american), "bond tokens" (obligațiuni care sunt vândute în momente de contrctare forțată a ofertei) și "share token" (un fel de acțiuni, pe urma cărora investitorii ar putea câștiga mai multe monede Basis pe viitor). 

Sistemul din spatele monedei stabile funcționează pe baza creșterii și contracției ofertei monetare, astfel încât această să nu poată fluctua excesiv față de dolar. Astfel, dacă Basis creștere în valoare față de dolar, oferta de monedă va crește și ea, ceea ce ce ar urma să creeze presiuni de scădere a prețului.

În situația în care oferta trebuie redusă pentru a opri deprecierea monedei, investitorii pot cumpăra "bond tokens" cu discount (un fel de obligațiuni, oferite la un preț mai mic de un basis pe unitate), urmând ca, pe viitor, să primească în schimbul titlurilor de împrumut monede basis (având șansa să câștige din diferență).

Principalul aspect care ține investitorii departe de criptomonede este volatilitatea, criticată și de multe voci cu notorietate. Spre exemplu, în februarie, Mark Carney, guvernatorul băncii centrale din Marea Britanie, a afirmat bitcoin a eșuat să se impună ca o monedă tradițională, nefiind nici depozit de valoare și nici mijloc de schimb.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
criptomoneda
stabila
volatilitate
bitcoin
startup
druckenmiller
fed
i kevin warsh