VIDEO Intel a creat o pereche de ochelari inteligenți care afișează informațiile direct pe retină și arată la fel ca ochelarii de vedere

VIDEO Intel a creat o pereche de ochelari inteligenți care afișează informațiile direct pe retină și arată la fel ca ochelarii de vedere
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 feb 2018

Intel a prezentat un prototip de ochelari inteligenți care nu diferă ca design de ochelarii obișnuiți și nu fac utilizatorul să arate ca un cyborg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Învățând din experiența Google Glass, dispozitiv respins, în cele din urmă, de societate de teamă că poate fi folosi pentru a urmări aspecte intime fără cunoștința subiectului, Intel a creat o pereche de ochelari care nu arată diferit de ochelarii obișnuiți de vedere.

Ochelarii Vaunt nu au nevoie de ecran, cameră sau butoane de control montate pe ramă. În fapt, informați care în mod normal ar fi afișate pe un ecran, sunt proiectate direct pe retina utilizatorului. În acest sens, cei de la Intel au dezvoltat o nouă tehnologie de proiecție laser.

Laserul bazat pe tehnologia VCSEL (Vertical-cavity surface-emitting laser) emite mai multe raze pe o suprafață holografică integrată direct în lentilă. Razele sunt redirecționate către retina utilizatorului sub forma unor imagini monocrome.

Procedura, despre care Intel spune că nu are niciun efect negativ asupra ochilor, folosește o măsurare foarte precisă a distanțelor. Din această cauză, utilizatorul trebuie să-și măsoare distanța interpupilară înainte de a putea folosi ochelarii.

Cea mai mare surpriză a lui Galaxy S9 ar putea fi prețul CITEȘTE ȘI Cea mai mare surpriză a lui Galaxy S9 ar putea fi prețul

Cei de la Intel se laudă cu faptul că abordarea aleasă de companie nu deranjează vederea normală a utilizatorului. Proiecția laser se face dintr-un unghi de 15 grade sub câmpul vizual normal. Astfel, când utilizatorul nu mai focalizează pe informațiile afișate, ci privește normal, informațiile dispar din câmpul său vizual.

Practic, pentru a face trecerea de la privirea normală la vizualizarea informațiilor afișate de ochelari, utilizatorul trebuie să privească puțin mai jos decât în mod normal.

Deși sunt la fază de prototip, ochelarii Vaunt funcționează deja cu ajutorul smartphone-urilor cu Android și al iPhone-urilor, putând fi controlați și prin comenzi vocale. Printr-un update de software viitor, producătorul are în plan să introducă și gesturile (mișcarea capului) ca modalitate de control.

Cei de la Intel au anunțat că prototipul Vaunt va fi trimis anul acesta dezvoltatorilor software, convinși fiind că se pot crea numeroase aplicații interesante.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
ochelarii inteligenti