Divizia de componente a Samsung câștigă mai mult de pe urma lui iPhone X decât a propriului flagship

Divizia de componente a Samsung câștigă mai mult de pe urma lui iPhone X decât a propriului flagship
scris 3 oct 2017

iPhone X, noul smartphone de peste 1.000 de dolari fără taxe al celor de la Apple, va aduce la visteria diviziei de componente a rivalului Samsung mai mult decât propriul Galaxy S8.

Conform analiștilor, pentru fiecare iPhone X vândut de Apple Samsung va câștiga aproximativ 110 dolari. O sumă probabil mai mare decât marginea de profit a majorității smartphone-urilor proprii.

Conform The Wall Street Journal, divizia de componente a celor de la Samsung va câștiga mai mult de pe urma vânzărilor de iPhone X decât o face în cazul lui Galaxy S8, unul din cele două flagship-uri ale companiei coreene.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Divizia de componente aduce aproximativ 35% din veniturile totale înregistrate de Samsung. Aceasta ar urma să încaseze cu 4 miliarde de dolari mai mult din vânzările estimate ale lui iPhone X decât de pe urma vânzărilor de Galaxy S8.

Apple a apelat la Samsung pentru ecranele OLED și memoriile de iPhone X deoarece doar producătorul coreean poate produce în acest moment cantitățile de care are nevoie compania americană.

Conștientă că finanțarea principalului rival nu este cea mai bună soluție, Apple explorează în prezent alte opțiuni. LG încearcă să-și extindă capacitățile de producție și ar putea deveni în viitor o soluție pentru Apple din acest punct de vedere.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
iphone x
galaxy s8