Doar 7,5% din smartphone-urile cu Android folosesc cea mai recentă versiune

Doar 7,5% din smartphone-urile cu Android folosesc cea mai recentă versiune
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mai 2016

Disponibil încă de acum 7 luni, Android Marshmallow este instalat în prezent pe doar 7,5% din telefoanele care folosesc sistemul de operare al celor de la Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Segmentarea ecosistemului nu este o surpriză pentru utilizatorii de telefoane cu Android. În mod tradițional, doar cei mai norocoși dintre ei au ”privilegiul” de a primi update-uri. Segmentarea este modul îndărătnic prin care producătorii sugerează cumpărarea noilor modele celor care vor să folosească versiunile recente de Android.

La orice moment în timp, pe piața smartphone-urilor cu Android se află în circulație câte 6-7 versiuni ale sistemului de operare, iar utilizatorii care și-au cumpărat telefonul în urmă cu doi ani au șanse minime să primească update-ul la cea mai recentă versiune.

În prezent, 7 versiuni de Android își împart piața de la versiunea 2.2, lansată acum 5 ani, la Android 6.0, lansat în octombrie 2015.

Conform Android Developers, cele mai folosite versiuni de Android la începutul acestei luni erau Android 5.0 Lollipop cu 35,6%, Android 4.4 KitKat cu 32,5% și versiunea Android 4.1 Jelly Bean cu 20,1%.

Doar 7,5% din smartphone-urile cu Android folosesc cea mai recentă versiune

Cea mai recentă și, totodată, cea mai dorită versiune de Android, Marshmallow, a ajuns la 7,5% din piață după 7 luni din momentul în care a început să fie livrată oficial de Google.

În aceste condiții, cei care vor să primească cele mai noi update-uri de Android au ca singură soluție seria de smartphone-uri Nexus. Acestea sunt primele care primesc noile versiuni, la numai câteva luni de la prezentarea oficială.

Luna aceasta, în cadrul conferinței anuale Google I/O dedicate dezvoltatorilor, Google este așteptat să prezinte primele informații despre o nouă versiune de Android, ce va fi disponibilă, cel mai probabil, de la toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone