Aplicația WhatsApp a fost interzisă în Brazilia pentru 72 de ore

Aplicația WhatsApp a fost interzisă în Brazilia pentru 72 de ore
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mai 2016

Un judecător din Brazilia a hotărât blocarea, timp de 72 de ore, a accesului la aplicatia de mesagerie WhatsApp, în condițiile în care compania, deținută de Facebook, a refuzat să ofere autorităților acces la mesajele unor utilizatori, solicitate ca în cadrul unei anchete penale, informează Reuters și CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura va fi aplicată începând de luni, ora 14:00 (ora Braziliei). Peste 100 de milioane de brazilieni folosesc WhatsApp, reprezentând circa 10% din numărul total de utilizatori. Operatorii de telefonie mobilă care refuză să blocheze aplicația riscă o amendă de circa 140.000 de dolari pe zi.

WhatApp a refuzat să prezinte autorităților conversațiile unor utilizatori, cerute într-o anchetă legată de trafic de droguri, argumentând că nu are acces la mesajele respective.

WhatApp, care are peste 1 miliard de utilizatori la nivel global, și-a îmbunătățit recent sistemul de criptare și afirmă că expeditorii și destinatarii mesajelor sunt singurii care au acces la acestea.

IDC: Vânzările de tablete au scăzut cu aproape 15% în primul trimestru CITEȘTE ȘI IDC: Vânzările de tablete au scăzut cu aproape 15% în primul trimestru

"Milioane de brazilieni nevinovați sunt pedepsiți pentru că o instanță vrea ca WhatsApp să ofere informații pe care am afirmat în mod repetat că nu le avem. Nu numai că mesajele sunt criptate end-to-end pentru ca informațiile utilizatorilor să fie în siguranță, dar nici nu păstrăm conversațiile pe serverele noastre. Când trimiți mesaje criptate nimeni altcineva nu le poate citi – nici măcar noi", a scris CEO-ul WhatsApp, Jan Koum, într-un mesaj pe Facebook.

Aceasta este a doua oară în ultimele șase luni când autoritățile braziliene blochează WhatsApp. În decembrie, accesul la aplicația de mesagerie a fost restricționat pentru 48 de ore după ce reprezentanții companiei au refuzat să coopereze într-o altă anchetă penală.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
mesagerie
criptare
facebook
ancheta
instanta