Druid se pregătește să își consolideze prezența pe piața din SUA

Druid se pregătește să își consolideze prezența pe piața din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Druid, jucător în domeniul tehnologiei de inteligență artificială conversațională, raportează o creștere de 2,2 ori a veniturilor anuale recurente, înregistrând 13 milioane de dolari în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Își propune să atingă 24 de milioane de dolari până la sfârșitul anului 2024 și să își consolideze prezența pe piața din SUA.

Compania intenționează să genereze 50% din veniturile noi prin intermediul unei rețele de parteneri, concentrându-se pe conectivitatea soluțiilor implementate cu furnizorii de LLM și valorificând inteligența artificială generativă pentru a crește productivitatea întreprinderilor din industrii diverse.

Nvidia, care a ajuns cea mai tranzacționată acțiune pe Wall Street, confirmă așteptările cu un raport fulminant - anunță venituri record CITEȘTE ȘI Nvidia, care a ajuns cea mai tranzacționată acțiune pe Wall Street, confirmă așteptările cu un raport fulminant - anunță venituri record

După o rundă de finanțare Seria B, DRUID AI a devenit o companie evaluată acum la 100 de milioane de dolari. 

În 2023 și-a extins numărul clienților cu 40%.

În prezent implementează soluții pentru circa 250 de companii din sănătate, banking, retail și învățământ superior, extinzându-și prezența în 42 de țări și integrand în platformă aproximativ 60 de limbi. 

"Reflectând asupra anului 2023, este uimitor să vedem cât de departe a ajuns DRUID-ul în călătoria sa de pionier în domeniul inteligenței artificiale conversaționale," spune Liviu Drăgan, CEO. "Sustinerea și încrederea din partea investitorilor au depășit așteptările noastre, susținand călătoria în teritoriile neexplorate ale inovației și expansiunii pe piață. Pe măsură ce ne aventurăm în 2024, angajamentul nostru este de a continua explorarea potențialului inteligenței artificiale. Este o călătorie pe care suntem onorați să o parcurgem, iar posibilitățile sunt nelimitate și palpitante."

Compania a deschis noi birouri în New York, Austin, Singapore și Sydney în 2023 și a investit în dezvoltarea echipelor din regiunile SUA, EMEA și APAC.

În 2022, afacerile Druid s-au dublat și au atins 15,941 milioane de lei. Totodată, pierderea companiei a crescut de la 8,8 milioane de lei la 22,9 milioane de lei.

Fondată în România, și-a crescut recent echipa globală cu 60% și a inclus câțiva foști executivi cheie UiPath în roluri strategice: în special Kedar Dani, fost VP global proiectare, pentru a contribui la strategia de lansare pe piață; Vargha Moayed, fost director executiv de strategie, pentru a oferi consiliere strategică pentru CEO; Mihai Faur, CIO al UiPath, care a devenit membru independent în consiliul de administrație.

În toamnă, Druid, dezvoltator de chatboți înființat în 2018 de Liviu Drăgan, a atras 30 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.

viewscnt
Afla mai multe despre
druid
venituri