Elon Musk: Startupul de inteligență artificială xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT

Elon Musk: Startupul de inteligență artificială xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Elon Musk a declarat că startupul său de inteligență artificială (AI) xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru abonații Premium+ ai platformei de socializare X, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Musk a făcut anunțul într-o postare pe X, fără a mai dezvălui detalii despre lansare, scrie News.ro.

Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger CITEȘTE ȘI Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger

Luna trecută, el a spus că, de îndată ce Grok va ieși din testarea beta timpurie, va deveni disponibil pentru abonați.

Pe măsură ce mai mulți agenți de publicitate se îndepărtează de platforma de microblogging, miliardarul a insistat asupra reducerii dependenței companiei de publicitate și și-a îndreptat atenția asupra abonamentelor și a le face mai atractive.

El chiar intenționează să transforme X într-o ”super aplicație”, oferind o gamă largă de servicii abonaților săi, de la mesagerie și rețele sociale până la plăți peer-to-peer.

Musk a lansat xAI în iulie, ca răspuns la eforturile Big Tech în AI, pe care le-a criticat pentru cenzura excesivă și lipsa măsurilor de siguranță adecvate.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft și Google, parte a grupului Alphabet, se întrec pentru a lansa produse bazate pe inteligență artificială, după ce chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a atras imaginația companiilor și utilizatorilor la nivel global.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
xai
chatgpt